Díky volnému času v domácí izolaci a zavřeným podnikům máme více prostoru o stravě přemýšlet. Na internetu se však o stravě objevila vlna mýtů a nepravdivých informací. Nutriční specialistka Pavlína Kosečková pracuje v brněnském fitness AFIT a Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity, kde se věnuje poradenství v oblasti preventivní a sportovní výživy, hubnutí a poruchám příjmu potravy. Za současné situace doporučuje pobyt na sluníčku a kvalitní stravu. „Neexistuje potravina, která by nám poskytla všechny potřebné živiny. Výběr potravin by měl být pestrý,“ říká v rozhovoru pro Stisk Kosečková.
Příjemná zkušenost mě potkala s CO-VID situací. Byl jsem oslovena pro poskytnutí rozhovoru pro Stisk (munimedia.cz), autorka rozhovoru Kateřina Hlaváčková.
- Jaký bude mít podle vás nouzový stav vliv na naše zdraví?
- Jak člověk pozná, že má špatnou výživu?
- Jakým způsobem by měli lidé přizpůsobit stravu, vzhledem ke sníženému pohybu a změně prostředí?
- Jakým způsobem by měli lidé přizpůsobit stravu, vzhledem ke sníženému pohybu a změně prostředí?
- Které vitaminy jsou pro člověka v současné situaci nejpodstatnější?
A na mnohé další otázky odpovídám na munimedia.cz