TIP: ŽITNÝ PERNÍK (SEMIX)

Žitný perník od značky Semix. Znáte? Ochutnali jste? Že ne? Tak si o něm něco přečtěte. Krom očekávané rychlé přípravy a provoněné kuchyně, jsem doufala v perfektní složení. Bohužel mě trochu zamrzelo, že již na druhém místě v seznamu složení je psán cukr, a hned za ním glukóza. Musím přiznat, že na chuti je to dost znát.

Já při pečení (viz foto) použila jen půlku balení této směsi, a vím, že příště použiji jen čtvrt balení, které dosypu rozmixovanými ovesnými vločkami do požadovaného množství, abych snížila intenzivní sladkou chuť.

Perník se hodí na snídani či svačinu, samozřejmě v kombinaci nejen s čajem či kávou, ale hlavně s  bílkovinovou potravinou. V čem se nachází bílkoviny? Tak například v mléku (protože máte rádi svůj střevní mikrobiom, použijte kysané mléko), v bílém jogurtu či tvarohu.

SDÍLET

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *