U nás doma jedna z TOP snídaní: Kokosová rýže s přelivem z lesního ovoce a banánu. Kokosové mléko dělávám podle tohoto receptu, jen dávám více vody. Pokud bych chtěla kokosovou smetanu jako z plechovky, tak se držím receptu:-) Smoothie jsem připravila z pomeranče, malin a šťávy z červené řepy (viz foto). Recept a foto dodala: Kristýna Maršalíková.
INGREDIENCE (PRO 2 OSOBY):
- půl hrnku rýže rissoto
- hrnek domácího kokosového mléka (pokud použijete z plechovky, doporučuji ho nastavit vodou)
- půl banánu
- špetka soli
- vanilka
POSTUP PŘÍPRAVY KAŠE:
Do kokosového mléka nasyp rýži (nepropláchnutou!), nadrobno nakrájený banán a vanilku. Promíchej, přiveď k varu a za občasného míchání pozvolna vař, dokud není rýže měkká a krémová. Podle potřeby přilívej vodu.
POSTUP PŘÍPRAVY PŘELIVU:
Druhou půlku banánu smíchej s mraženým lesním ovocem, podlij trochou vody a nech společně dusit, dokud ovoce nezměkne. Potom vař odkryté, aby se vypařila přebytečná tekutina. Je-li ještě třeba, přidej lžičku medem.
POSTUP PŘÍPRAVY SMOOTHIE (PRO 2 OSOBY):
Na smoothie pro dvě osoby odšťavněte 2 větší červené řepy. Šťávu z červené řepy rozmixujte s půlkou pomeranče a s trochou mražených malin.

Kokosová rýže s přelivem z lesního ovoce a banánu. Smoothie z pomeranče, malin a šťávy z červené řepy.
DOPORUČENÍ OD NUTRIČNÍ TERAPEUTKY PAVLÍNY:
Kaše je BEZ cukru, lepku a mléka.Tudíž je vhodná pro lidi s laktózovou intolerancí, alergií na bílkovinu kravského mléka, celiaky a vegany.
Nutriční hodnoty: propočítávám