TIP NA OBĚD: HOVĚZÍ MASO S MRKVOVÝM PYRÉ

Nejsem žádný mistr kuchař, ale zde je tip na výborný oběd či večeři. Recept je jednoduše provedený, chcete li pestřejší chuť, přidejte při přípravě pyré chilli nebo bylinky.

Ingredience

  • 300 g hovězí zadní (= 2 porce pro muže, 3 porce pro ženu)
  • 1 ks velké cibule
  • 3 mrkve (nebo různé druhy kořenové zeleniny: mrkev, celer, petržel atd.)
  • rajčatové pyré (protlak)
  • sůl, pepř (i další bylinky, chcete-li)
  • řepkový olej

Postup přípravy:

Předehřejte si troubu na 130°C.

Celé maso potřete olejem a zprudka opečte ze všech stran na pánvi. Poté dejte maso do pekáče a osolte z obou stran. Na pánvi ještě osmažte nakrájenou cibuli, přidejte mrkev a zalijte trochou vody nebo vývarem. Přidejte rajčatové pyré a ještě chvilku poduste. Obsah pánve přidejte do pekáče a dejte do trouby.

Pekáč nezakrývejte. Nezapomeňte maso pravidelně podlévat vodou.

Pečte 1 hod 50 min při 130°C.

Po vyjmutí z trouby dejte maso stranou a zbylý obsah v pekáči rozmixujte ručním mixérem. Je-li třeba dochuťte solí nebo pepřem, samozřejmě můžete přidat i smetanu, ale v takovém případě počítejte s vyšším příjmem energie.

Jakou přílohu zvolíte, záleží už jen na vás. Já doporučuji rýži. 

Hovězí maso s mrkvovým pyré

Hovězí maso s mrkvovým pyré

SDÍLET

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *