SVĚT POTRAVIN

Velká část spotřebitelů nakupuje potraviny podle ceny. Reklamy zdůrazňují výhodnou cenu, nikoliv kvalitu. Poslední dobou však stoupá zájem o výběr potravin podle surovinového složení, výživové hodnoty a senzorických vlastností.

Naučte se v této problematice lépe orientovat i vy:

OBILOVINY A LUŠTĚNINY A VÝROBKY Z NICH

OŘECHY A OLEJNATÁ SEMENA A VÝROBKY Z NICH

OVOCE A ZELENINA

POTRAVINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU

SLADKOSTI A SLANÉ SNACKY

DOPLŇKY STRAVY

NÁPOJE

OSTATNÍ POTRAVINY

MĚLI BYSTE VĚDĚT: PUFOVANÉ CHLEBÍČKY S POLEVOU

Většina lidí si myslí, že polomáčené pufované chlebíčky jsou dietní. Raději tedy sáhne právě po nich než po jiné sladkosti, a mnohdy pak sní bez výčitek i celý balíček. Opravdu jsou tyto chlebíčky tak dietní? Ráda bych ještě upozornila, že tyto polevy, ať už čokoládové nebo jogurtové, které na pufovaných chlebíčcích najdete, jsou zdrojem trans […]

MĚLI BYSTE VĚDĚT: Jak se nutričně liší celozrnné pečivo od bílého

Mnozí jej označují jako bílý „jed“. Pokud bychom si definovali slovo “ jed, zjistili bychom, že jedem může být vše v závislosti na snědeném množství. Bílé pečivo raději označujme jako „prázdnou energii“. Tento pojem se používá pro potraviny/nápoje, které sice poskytují hodně energie, ale neobsahují nic jiného než „rychlé“ cukry (typicky sladké limonády, cukroví a sladkosti), […]