MĚLI BYSTE VĚDĚT: Jak se nutričně liší celozrnné pečivo od bílého

Mnozí jej označují jako bílý „jed„. Pokud bychom si definovali slovo “ jed, zjistili bychom, že jedem může být vše v závislosti na snědeném množství.

Bílé pečivo raději označujme jako „prázdnou energii„. Tento pojem se používá pro potraviny/nápoje, které sice poskytují hodně energie, ale neobsahují nic jiného než „rychlé“ cukry (typicky sladké limonády, cukroví a sladkosti), eventuálně nasycené tuky (příkladem může být slanina). Patří sem samozřejmě i alkoholické nápoje. Tyto potraviny neobsahují žádné vitaminy, minerální látky, vlákninu ani stopové prvky, prostě nic, co by bylo pro lidské tělo jakkoli prospěšné.

Oproti tomu celozrnné pečivo nabízí mnohem více živin, než jen prázdnou energii. Proto upřednostňujme právě tento typ pečiva.

SDÍLET

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *