JAK SI PŘIPRAVIT VYVÁŽENÝ ZELENINOVÝ SALÁT

Jsou mezi námi takoví, kteří dokážou sníst na oběd či večeři pouze zeleninu a nic víc k tomu. Je třeba si uvědomit, že zelenina z 90 % i více voda v závislosti na druhu. Lidskému tělu tudíž dodá jen minimální množství energie, které pro posílení na druhou polovinu dne nebo zotavení po večerním tréninku opravdu nestačí.

Zeleninový salát ­je vhodné přidávat ke každému slanému pokrmu nebo jej jíst jako druhou večeři či dopolední svačinu. Nicméně jen zelenina nestačí. Aby byl salát dostatečně výživný, je důležité jej obohatit o všechny makroživiny, tedy bílkoviny, sacharidy i tuky. Pro zpestření není špatné do salátu přidat také trochu ovoce.

POZOR: Přidáte-li však majonézovou zálivku, větší množství smetany, nebo ogrilujete-li či osmažíte zeleninu na oleji, energetická hodnota zeleninového salátu se zvýší.

SDÍLET

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *