JAK SI PŘIPRAVIT CEREÁLNÍ KAŠI

Pro milovníky sladkých snídaní jsou cereální kaše tou nejrychlejší volbou. Lze je také podávat jako odpolední svačinu, avšak v menším množství.

Proč si připravovat vlastní kaše, když si je můžete koupit?

Domácí kaše vás nejen vyjde cenově lépe, ale navíc budete vědět, co jíte! Neboť kupované, již předpřipravené kaše mohou často obsahovat zbytečně moc cukru (především cukru přidaného) a aditivních látek. 

Zde je návod, co by zdravá a vyvážená kaše měla obsahovat. 

Vyberte si z každé kategorie jednu položku:

Postup přípravy:

  1. Sacharidovou složku zalijte tekutou a postavte k varu. V případě mléka a rostlinných nápojů volte neochucené varianty.
  2. Vařte, dokud nejsou cereálie zcela měkké a nasáté tekutinou. Pro rychlejší přípravu doporučuji cereálie zalít nejprve horkou vodou a nechat chvíli pod pokličkou nabobtnat, a poté ještě zlehka povařit v tekuté složce, kterou jste si zvolili.
  3. Po uvaření přidejte nakrájené ovoce (jeden druh) a tukovou složku (opět nakrájejte, je-li třeba). Tuková složka z hlediska své vysoké energetické hodnoty slouží jen na dochucení kaše.
  4. Na závěr přidejte extra složku, pokud vám nestačí sladká chuť dodaná ovocem či tukovou složkou.
  5. Kdo nechce ani u kaše zanevřít na dostatek bílkovin, doporučuji přidat složku Extra bílkoviny. Přidejte ji ještě před složkou ovocnou a pořádně promíchejte (u vejcí/ bílků ještě dostatečně povařte).

Další ukázky kaší najdete v  sladké recepty.

SDÍLET

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *