Luštěniny jsou bohužel často opomíjenou potravinou v našich jídelníčcích, přičemž na našem talíři by se měly objevit 1 až 2 x do týdne.
Pokud jste to tento týden ještě nestihli, napravte to s fazolovým chlebíkem!
Ingredience
- červené fazole: 1 konzerva
- čokoládový whey protein: 1 malá odměrka (= 15 g) / 3 vyšlehané bílky
- 70% čokoláda (značky Ikea): 1 řádek (=16 g)
- olej: 25 ml / arašídové máslo 2 vrchovaté lžičky
- kakao: 2 vrchovaté lžičky
- čoko-special sladidlo na dochucení: půl lžičky
- mléko odtučněné / mandlový nápoj: 20 ml
- vejce: 1 ks
- kypřící prášek do perníku: půl lžičky
Postup přípravy:
Fazole zcedíme a propereme vodou. Krom čokolády, všechny ingredience vložíme do mísy a umixujeme dohladka (pokud je třeba hmotu ředíme vodou). Poté vmícháme kousky čokolády a vlijeme do pečící nádoby (doporučuji menší nádobu – těsto pak bude vyšší). Výtvor může být ve tvaru malých chlebíků, muffinů nebo brownies, záleží na tvaru pečící nádoby, kterou použijete.
Pečeme na 180 stupňů po dobu 15 až 20 minut.
Nutriční hodnoty na 100 g : 1 133 kJ, 14 g bílkovin, 12 g tuku a 14 g sacharidů
Pavli, vyšly mi z toho docela ucházející brownies. 🙂 Ještě bych si přála, aby je je jedl i B., ale to bude dlouhá cesta. Mně chutnají moc.
To jsem moc ráda. Tak doufám, že alespoň malému B budou chutnat, až vyroste:-)